Туве Янсон. «Капелюх чарівника». Самостійна робота. Тести.

Туве Янсон. «Капелюх чарівника».

(за підручником Є.Волощук ст.226 -242)

Самостійна робота. Тести

  1. До серії казок Туве Янсон про Мумі-тролів увійшло:  А) 8 творів; Б) 2 твори; В) 15 творів; Г) 100 творів.
  2. Кого в давніх скандинавських оповідках називають тролями:А) маленьких розмовляючих тваринок; Б) чаклунів, карликів, відьом тощо; В) сім’ї дивних людей; Г) вигадників та казкарів?
  3. Шукачем пригод, мандрівником, відданим сином серед мешканців Долини Мумі тролів є:А) Мумі-тато; Б) Нюхмумрик; В) Чмих; Г) Мумі-троль.
  4. В яку пору року було знайдено капелюх чарівника:А) весною; Б) літом; В) восени; Г) зимою?
  5. На питання Мумі-тата, чи пасує йому капелюх, Мумі-мама зазначила, що тато: А) схожий на клоуна; Б) має мужній вигляд; В) дуже сучасний; Г)неперевершений модник.
  6. Для чого пристосували капелюх чарівника:А) як головний убір тата; Б) як кошик для сміття; В) як гніздо зозулі; Г) як човен, що пустили по річці?
  7. Після сніданку Мумі-троль викинув яєчну шкаралупу до:А) відра; Б) капелюха; В) рукомийника; Г) через вікно.
  8. На що обернулася яєчна шкаралупа:А) на подушки; Б) на перини; В) на хмаринки; Г) на курчат?
  9. Де причаївся Мумі-троль, граючись у хованки:А) під капелюхом; Б) під столом; В) у дивані; Г) у шафі?
  10. Як себе назвав Мумі-троль, коли вийшов із схованки:А) Повелитель Левів; Б) Принц із джунглів; В) Король із Каліфорнії; Г) Цар Долини Мумів?
  11. Що збільшилося у Мумі-троля після перебування під капелюхом:А) вуха та очі; Б) язик та зуби; В) волосся та брови; Г) нігті та лапки?
  12. Хто виліз із капелюха замість Мурашиного Лева:А) зайченя; Б) їжачок; В) бідочка; Г) гусениця?
  13. Від липневої спеки діти рятувалися в:А) бані; Б) печері; В) річці; Г) лісі.
  14. «Страшну історію» Мумі-тролю розповіла:А) ластівка; Б) синиця; В) голубка; Г) сорока.
  15. Кому належав палац без вікон та дверей (із історії Мумі-троля):А) Відьмі; Б) Чарівнику; В) Дракону; Г) Злодюжці?
  16. Про яке коштовне каміння йшлося в оповідці Мумі-троля:А) золото; Б) срібло; В) рубіни; Г) бурштин?
  17. Тихими м’якими кроками після розповіді Мумі-троля виявився:А) шурхіт листя; Б) літній дощ; В) кроки мурахи; Г) звуки сплячої пташки.
  18. Якого кольору були очі у вигаданого персонажа Мумі-троля:А) сірі; Б) чорні; В) зелені; Г) червоні?

    ВІДПОВІДІ НА ТЕСТИ

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
    А Б Г А Б Б Б В А В А Б Б Г Б В Б Г

Напишіть відгук

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out /  Змінити )

Google photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google. Log Out /  Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out /  Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out /  Змінити )

З’єднання з %s