Е. А. По. Самостійна робота. (з відповідями). 7 клас

Edgar-Allan-Poe-1809-1849Едгар Аллан По

Самостійна робота з відповідями (за підручником Є. Волощук ст.190-193)

  1. Едгар Аллан По писав:

А) оповідання; Б) оповідання та вірші; В) оповідання, вірші, статті.

  1. Він-представник:

А) англійської літератури; Б) американської літератури; В) іспанської літератури.

  1. Батьки Е. А. По були:

А) мандрівними акторами; Б) режисерами театру; В) сценаристами.

  1. У шестирічному віці навчався у:

А) бостонському ліцеї; Б) лондонському пансіоні; В) вірджинській початковій школі.

  1. Мав скрутну фінансову ситуацію в студентські роки через:

А) участь у злочинному пограбуванні; Б) картярські борги; В) розтрату державних грошей.

  1. Перша поетична збірка Е. А. По вийшла під псевдонімом:

А) Вірджинець; Б) Англічанин; В) Бостонець.

  1. Аби покращити фінансову скруту Е.А. По працював:

А) піратом по виловленню устриць; Б) у театрі та війську; Б) продавцем бакалійної лавки.

  1. За гострий язик письменника називали людина…:

А) лезо; Б) ніж; В) томагавк.

  1. У детективних творах Е. По головним героєм є:

А) жертва злочину; Б) розслідувач злочину; В) злочинець.

  1. Розумний сищик у детективах По протиставляється:

А) правоохоронцям; Б) злочинцям; В) жертвам злочину.

  1. В оповіданні «Таємниця  Марі  Роже» з’являється нових тип героя детективу:

А) детектив у кріслі; Б) детектив із люлькою; В) злочинець-віртуоз.

  1. Майстром сучасного українського детективу  визнано:

А) Б. Акуніна; Б) П. Загребельного; В) А. Куркова.

КОНТРОЛЬНІ ВІДПОВІДІ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
В Б А Б Б В Б В Б А А В

Е. А. По. Самостійна робота. 7 клас

1306801Едгар Аллан По

Самостійна робота (за підручником Є. Волощук ст.190-193)

  1. Едгар Аллан По писав:

А) оповідання; Б) оповідання та вірші; В) оповідання, вірші, статті.

  1. Він-представник:

А) англійської літератури; Б) американської літератури; В) іспанської літератури.

  1. Батьки Е. А. По були:

А) мандрівними акторами; Б) режисерами театру; В) сценаристами.

  1. У шестирічному віці навчався у:

А) бостонському ліцеї; Б) лондонському пансіоні; В) вірджинській початковій школі.

  1. Мав скрутну фінансову ситуацію в студентські роки через:

А) участь у злочинному пограбуванні; Б) картярські борги; В) розтрату державних грошей.

  1. Перша поетична збірка Е. А. По вийшла під псевдонімом:

А) Вірджинець; Б) Англічанин; В) Бостонець.

  1. Аби покращити фінансову скруту Е.А. По працював:

А) піратом по виловленню устриць; Б) у театрі та війську; Б) продавцем бакалійної лавки.

  1. За гострий язик письменника називали людина…:

А) лезо; Б) ніж; В) томагавк.

  1. У детективних творах Е. По головним героєм є:

А) жертва злочину; Б) розслідувач злочину; В) злочинець.

  1. Розумний сищик у детективах По протиставляється:

А) правоохоронцям; Б) злочинцям; В) жертвам злочину.

  1. В оповіданні «Таємниця  Марі  Роже» з’являється нових тип героя детективу:

А) детектив у кріслі; Б) детектив із люлькою; В) злочинець-віртуоз.

  1. Майстром сучасного українського детективу  визнано:

А) Б. Акуніна; Б) П. Загребельного; В) А. Куркова.