Фізкультхвилинка “Умпа-лумпа” ( Р.Дал “Чарлі та шоколадна фабрика”)

 

Е. А. По. Самостійна робота. (з відповідями). 7 клас

Edgar-Allan-Poe-1809-1849Едгар Аллан По

Самостійна робота з відповідями (за підручником Є. Волощук ст.190-193)

  1. Едгар Аллан По писав:

А) оповідання; Б) оповідання та вірші; В) оповідання, вірші, статті.

  1. Він-представник:

А) англійської літератури; Б) американської літератури; В) іспанської літератури.

  1. Батьки Е. А. По були:

А) мандрівними акторами; Б) режисерами театру; В) сценаристами.

  1. У шестирічному віці навчався у:

А) бостонському ліцеї; Б) лондонському пансіоні; В) вірджинській початковій школі.

  1. Мав скрутну фінансову ситуацію в студентські роки через:

А) участь у злочинному пограбуванні; Б) картярські борги; В) розтрату державних грошей.

  1. Перша поетична збірка Е. А. По вийшла під псевдонімом:

А) Вірджинець; Б) Англічанин; В) Бостонець.

  1. Аби покращити фінансову скруту Е.А. По працював:

А) піратом по виловленню устриць; Б) у театрі та війську; Б) продавцем бакалійної лавки.

  1. За гострий язик письменника називали людина…:

А) лезо; Б) ніж; В) томагавк.

  1. У детективних творах Е. По головним героєм є:

А) жертва злочину; Б) розслідувач злочину; В) злочинець.

  1. Розумний сищик у детективах По протиставляється:

А) правоохоронцям; Б) злочинцям; В) жертвам злочину.

  1. В оповіданні «Таємниця  Марі  Роже» з’являється нових тип героя детективу:

А) детектив у кріслі; Б) детектив із люлькою; В) злочинець-віртуоз.

  1. Майстром сучасного українського детективу  визнано:

А) Б. Акуніна; Б) П. Загребельного; В) А. Куркова.

КОНТРОЛЬНІ ВІДПОВІДІ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
В Б А Б Б В Б В Б А А В

Е. А. По. Самостійна робота. 7 клас

1306801Едгар Аллан По

Самостійна робота (за підручником Є. Волощук ст.190-193)

  1. Едгар Аллан По писав:

А) оповідання; Б) оповідання та вірші; В) оповідання, вірші, статті.

  1. Він-представник:

А) англійської літератури; Б) американської літератури; В) іспанської літератури.

  1. Батьки Е. А. По були:

А) мандрівними акторами; Б) режисерами театру; В) сценаристами.

  1. У шестирічному віці навчався у:

А) бостонському ліцеї; Б) лондонському пансіоні; В) вірджинській початковій школі.

  1. Мав скрутну фінансову ситуацію в студентські роки через:

А) участь у злочинному пограбуванні; Б) картярські борги; В) розтрату державних грошей.

  1. Перша поетична збірка Е. А. По вийшла під псевдонімом:

А) Вірджинець; Б) Англічанин; В) Бостонець.

  1. Аби покращити фінансову скруту Е.А. По працював:

А) піратом по виловленню устриць; Б) у театрі та війську; Б) продавцем бакалійної лавки.

  1. За гострий язик письменника називали людина…:

А) лезо; Б) ніж; В) томагавк.

  1. У детективних творах Е. По головним героєм є:

А) жертва злочину; Б) розслідувач злочину; В) злочинець.

  1. Розумний сищик у детективах По протиставляється:

А) правоохоронцям; Б) злочинцям; В) жертвам злочину.

  1. В оповіданні «Таємниця  Марі  Роже» з’являється нових тип героя детективу:

А) детектив у кріслі; Б) детектив із люлькою; В) злочинець-віртуоз.

  1. Майстром сучасного українського детективу  визнано:

А) Б. Акуніна; Б) П. Загребельного; В) А. Куркова.

 

11 клас. Волт Вітмен. Питання для самостійного опрацювання підручника.

Є потреба надолужувати час карантину. Скористайтеся.

Сайт Зої Гаркуші

це11 клас. В. Вітмен. Самостійна робота з підручником  

(за підручником Д. Наливайко)

  1. У який час та де жив і творив Волт Вітмен?
  2. З якої родини походив?
  3. Яку освіту здобув?
  4. Назвіть чотири його основні професії.
  5. На формування  світобачення  майбутнього  поета  вплинула
  6. Як називається головна книга В. Вітмена?
  7. Скільки видань витримала ця книга?
  8. Ким вважали американці Вітмена?
  9. Яке філософське вчення найбільше вплинуло на Вітмена?
  10. Основними  ідеями  філософів-трансценденталістів  були …
  11. Який вірш Вітмен присвятив своєму кумирові — президентові Лінкольну, відгукнувшись на його трагічну загибель?
  12. Яким віршовим розміром послуговувався Вітмен?
  13. У чому полягала громадянська свідомість, гуманізм поета під час Громадянської війни у США?
  14. Коли Волт Вітмен досяг найгучнішої слави?
  15. Назва вірша Волта Вітмена , де поет почуває себе як краплина «океану натовпу».
  16. Вітмен змальовує чоловіче й жіноче тіла, чудові творіння природи у вірші…
  17. Поезій Вітмена – це емоційно піднесені, художньо багаті …
  18. Твір-псалом народу за померли президентом має назву
  19. Укажіть правильне продовження твердження…

View original post Ще 128 слів

“Дружба і кохання”. 7 клас. Самостійна робота.

це7 клас. Самостійна робота

«Дружба і кохання». Узагальнення.

  1. Назвіть ім’я письменника, котре в перекладі звучить як «Мир вам», «Здраствуйте».
  2. Що в біографії О. С. Пушкіна означає дата 19 жовтня?
  3. Що у вірші «19 жовтня» О. С. Пушкін називає «Вітчизна наша-…»
  4. Жанр твору «Пісня Пісень»-…
  5. Яке свято згадується в «Пісні Пісень»?
  6. Назвіть імена головних героїв «Пісні Пісень».
  7. Назвати одним словом чарівне, казкове видовище; театральну або циркову виставу із фантастичними трюками.
  8. Кого мешканці Каперни не любили за відлюдькуватість?
  9. Фраза «…хіба вони вміють любити?» належить …(герой «Пурпурових вітрил»)
  10. Збирач легенд, казок, передвісник щастя Ассоль-це…(герой)
  11. Що в маєтку Артура Грея було закопане глибоко в землю та присипане попелом із виноградного листя?
  12. Кому і на що віддав гроші із порцелянової скарбнички Грей?
  13. Що було зображене на картині, котра полонила увагу 12-річного Артура?
  14. Назва корабля власником котрого був Артур Грей…
  15. Ассоль у Каперні прозвали …?
  16. Грей обрав колір для вітрил, що порівнюється в тексті із…
  17. Доповніть фразу «Щастя сиділо в ній, як пухнасте…»
  18.  Поезію «Моя любов-рожевий квіт…» Р. Бернс присвятив…
  19. Привести приклад метафори у вірші «Моя любов-рожевий квіт…» Р. Бернса.
  20. Перша збірка Г. Гейне має назву …
  21. Хто із відомих українських поетів є перекладачем поезії Г. Гейне «Коли настав чудовий май…»?
  22. Яка історія написання вірша «Чуєш…Ти чекай мне…»?
  23. Яке слово в поезії К. Симонова звучить як закляття?
  24. Записати два рядки із вірша К. Симонова, в котрих йдеться про те, що врятувало життя авторові».